donderdag, april 13, 2017

In Swansea wort het World Indoor Bowls Championship georganiseerd door het WIBC. Nederland is vertegenwoordigd met twee teams. Michel van Weerenburg en Saskia Schaft en het team van Caroline de Graaff en Maus van Tol. Jan Reinders was mee als teammanager.

Imiddels zijn de voorrondes gespeeld en helaas niemand door naar de finale. Wel zaten Caroline en Saskia er heel dichtbij. Caroline verloor de tiebreak waardoor ze de finale net niet haalde en Saskia kwam 1 shot tekort. De teams waren daardoor wel teleurgesteld maar ze kunnen terugkijken op een geweldig toernooi met heel goed spel en mooie resultaten.
Alle vier spelers hebben laten zien dat ze goed me kunnen komen, ondanks de verliespartijen. Ze hebben het alle tegenstanders moeilijk gemaakt.
 
Bij de mixpairs ging het moeizamer. Michel en Saskia hadden het moeilijk maar wonnen, naast 1 x setwinst, wel hun laatste wedstrijd. Caroline en Maus hadden het erg zwaar in de mixpairs. Ondanks goed spel was er helaas maar 1 draw set.

Al met al zijn we zeer tevreden over de wedstrijden, de samenwerking en de sfeer binnen team Nederland. En we hebben Nederland hier goed vertegenwoordigd. Alle credits voor het hele Nederlands team.

Het feit dat Saskia met 4 punten en 5 sets winst niet door ging en Jersey, met 4 punten en twee sets winst wel, was hier wel een discussie.
Helaas is dt mogelijk door het systeem dat er wordt gehanteerd, waar toch wel discussie over gaande is.  Wereldwijd, ook bij de toernooien van World Bowls, wordt er in de voorronde geen tiebreak gespeeld en tellen de sets ook mee. Hier wordt er in de voorronde bij gelijkspel in de sets ook een tiebreak gespeeld. Bij de eindranking gaat het om de punten en dan de shots. De setwinst wordt niet meegeteld en daardoor ontstaan er situaties zoals nu met Saskia. Maar het is zoals het is en ondanks het feit dat er geen finaleplaats was zijn we zeer tevreden.