NK Fours Outdoor 2017

Dennis Mijnhijmer, Betty Schiltman en Jan en Elly Dolieslager zijn in Enschede Nederlands kampioen bij de Fours Outdoor geworden. Het team speelt voor de Haarlemse bowlsvereniging Ons Kinnehim. Tweede werd het team Piet Mantel, Leo Braun, Henk Veenstra en Herman van de Maaten van Woods uit Apeldoorn. Op de derde plaats eindigden Joop Keppels, Belinda Wiggers, Jan Lenselink en Rob Heijboer van BV Haaksbergen. De volledige uitslag is hier te downloaden.   

Oud-voorzitter Leo Peters overleden

Leo Peters, oud-voorzitter van de NIOBB en Bowlsclub Hengelo is op 15 juli in Hengelo overleden. Het was destijds niet zijn bedoeling voorzitter van de NIOBB te worden. Maar tijdens zijn bezoek aan een algemene ledenvergadering van de NIOBB begin jaren 2000 stapte het gehele bestuur van de NIOBB op vanwege een vertrouwensbreuk.

Team naar KNCC-toernooi in londen

Op 28, 29 en 30 juli wordt het KNCC toernooi in Londen gespeeld. De organisatie is in handen van Jamaicaanse bowlsspelers die in Londen wonen.
Nederland wordt vertegenwoordigd door een team van Breda bestaande uit: Henry Frost, Theo en Nia Slangen en Marja Dinkelaar (vervangster voor Adje Soffers)
We wensen het team heel veel succes. 

Wijziging tijdspelen outdoor NK's

De Technische Commissie heeft in overleg met het bestuur besloten om bij de NK's outdoor niet meer op tijd te spelen maar met vast aantal ends. Bij alle disciplines m.u.v. de singles worden in de voorrondes 10 ends gespeeld en in de finalewedstrijden 12 ends. Het aantal ends is gebaseerd op het gemiddelde aantal ends per discipline in 2016. Het betreft een pilot voor dit jaar en daarna wordt er een evaluatie gehouden. Het eerste NK waarbij dit besluit van kracht wordt is het NK mixpairs.

Pagina's